"Leven in balans"
"Leven in balans"
Welkom bij Monsana,
praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde in Rijssen

De Leefstijlgeneeskunde is het therapeutisch gebruik van voedings- en leefstijlinterventies. Het is een geneeswijze die erop gericht is om op een natuurlijke wijze het zelf-genezend vermogen van het lichaam te ondersteunen, de gezondheid te behouden of te bevorderen.

Het lichaam in balans houden of weer in balans brengen is daarbij van groot belang, maar in de praktijk vaak lastig te realiseren. Het vraagt om het maken van bewuste keuzes in uw huidige leefstijl.

marieke portret

Als Orthomoleculair Therapeut volgens de PNEI begeleid en adviseer ik u graag in deze zoektocht. Nieuwsgierig hoe? Lees verder en bel of mail gerust voor een gratis eerste kennismaking!

Dr. Marieke Dijkgraaf-ten Bolscher

Orthomoleculair PNEI therapeut

Voor wie?

Monsana is er voor mensen met o.a.:

 • Stress, burn-out of overspanningsklachten
 • Chronische vermoeidheidsklachten en slaapstoornissen
 • Voedingsadvies
 • Allergieën & voedselintoleranties
 • Maag & darmklachten
 • Schildklierproblematiek
 • Hoge bloeddruk & hoog cholesterol
 • Overgewicht & diabetes type 2
 • Ontwikkelstoornissen bij kinderen
Contact

Maak direct een afspraak of plan een gratis kennismakingsgesprek. bel +31 6 11928477
Wilt u meer informatie of heeft u een specifiek probleem. Stel uw vraag via marieke@monsana.nl

Wilt u dat ik een afspraak plan?

Laat dan hieronder uw naam en telefoonnummer achter en ik bel u.


  ...
  Monsana werkwijze
  ...

  U vult online vragenlijsten in, een algemene gezondheidsvragenlijst en de BrainIndex-vragenlijst om inzicht te krijgen in de status van de vier belangrijkste neurotransmitters.

  Vervolgens wordt in kaart gebracht wat de lichamelijke, mentale en/of psychische klachten zijn. Met de verkregen gegevens wordt samen met u een behandelplan opgesteld.

  Een vervolgconsult vindt eenmaal in de 5 à 6 weken plaats. Hoeveel vervolgconsulten nodig zijn, is afhankelijk van de ernst, duur en oorzaak van de klacht(en).

  Dr. Marieke Dijkgraaf-ten Bolscher

  Als erkend orthomoleculair PNEI-therapeut geef ik mijn opgedane kennis en ervaring graag door aan mensen die bewuster en gezonder willen leven. Al mijn diensten bied ik aan als aanvulling op en ter ondersteuning van reguliere medische trajecten. Vanuit mijn achtergrond ben ik ervan overtuigd dat regulier en complementair elkaar kunnen aanvullen. Bij serieuze klachten raad ik u aan altijd eerst uw huisarts te bezoeken. Meer over mijn achtergrond en drijfveren leest u hier.

  Ik ben geregistreerd lid van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Dit betekent dat consulten en behandelingen door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Ik werk vanuit een positief christelijke levensovertuiging.

  Referenties
  • Via via ben ik in contact gekomen met Marieke Dijkgraaf. Met de spreekwoordelijke handen in het haar vanwege de situatie van mijn zoon van 15 jaar (ontwikkelingsproblematiek). Onderuitgegaan in het voortgezet onderwijs (VWO) en het speciaal voortgezet onderwijs. Nu thuiszitter (letterlijk). Ervaren dat je niet gehoord en begrepen wordt, resulteerde in een stressniveau waarbij de communicatie stopte, contact onmogelijk werd en gedrag ontstond. Inlevingsvermogen en rationaliteit heb ik ervaren bij Marieke. Ze kan luisteren, het horen en positief kritisch doorvragen. Niets wordt raar gevonden. Van alleen naar samen zoeken. Op iedere vraag een duidelijk antwoord. Flexibiliteit als het niet kan zoals gewenst is. Een ontzettend fijne ervaring voor mij als ouder. Een aantal supplementen werd geadviseerd en al snel werd het effect zichtbaar; o.a. een toename in contact en communicatie en een afname van gedrag waardoor er weer ruimte is ontstaan voor ontwikkeling. Er zijn nog een aantal stappen te zetten waarbij de expertise van Marieke onmisbaar zal zijn. Er is weer toekomstperspectief!

   Angelique
  • Marieke vroeg een tijdje geleden of ze mij een consult mocht geven. Ik was namelijk vaak moe en mijn concentratie was laag. Nieuwsgierig als ik ben, zei ik ja. Na online een test te hebben ingevuld en door middel van een persoonlijk gesprek werden mij een aantal aanvullende voedingssupplementen geadviseerd om mijn energie weer op peil te krijgen. Sinds ik deze supplementen structureel inneem, voel ik me stukken fitter en kan ik me stukken beter concentreren op mijn werk! En het fijnste vind ik dat ik nu weer energie over heb na werktijd!!

   Margreet
  • Ik ben heel enthousiast over de begeleiding en het advies van Marieke Dijkgraaf bij de consulten. Marieke is consciëntieus, zowel in haar aandacht en betrokkenheid bij de ander als de deskundigheid in haar werk en advies. In de afgelopen tijd heb ik een zeer verhelderend inzicht gekregen in de samenwerking tussen mijn zenuwstelsel, mijn immuunsysteem en hormoonstelsel. Het is alsof ze me mee heeft genomen in een ontzagwekkende wereld! Maar ook wat er gedaan kan worden wanneer het evenwicht verstoord is. Ik heb van Marieke geleerd goed te luisteren naar de signalen van mijn lichaam en heb ervaren hoe het is om de onevenwichtigheid van mijn systeem in balans te brengen door haar uitmuntende advies bij het innemen van supplementen. Het heeft me balans, een goed slaapritme en vitaliteit opgeleverd! Ik ben enthousiast en zeer tevreden!!

   Hannie K.
  • Omdat alles van binnen niet lekker liep, was ik op zoek naar iets of iemand die mij op de goede weg kon helpen in verband met allerlei ‘vage’ klachten. Stress, moeheid, problemen met mijn concentratie en overgewicht. Zelf kwam ik hier niet mee verder, tot ik de naam van Marieke tegenkwam in een artikel in Terdege. Daar had ze een duidelijk stuk in geschreven over orthomoleculaire therapie. Na een vriendelijk contact heb ik verschillende vragenlijsten ingevuld, waarna ik met Marieke een consult had. Er ging een wereld voor mij open. Alles was bespreekbaar, bijna overal een oplossing voor, vriendelijk, meelevend en professioneel. Ik zat blijkbaar echt niet zo goed in elkaar als ik altijd dacht. Marieke heeft mij een voedingsplan opgesteld (puur / weinig suiker / glutenarm, enz.), waar ik best sceptisch naar keek. Toch geprobeerd met al haar persoonlijk gebaseerde voedingssupplementen die echt bij mij pasten. Na drie weken voelde het al iets beter en ben ik in stijgende lijn onder goede begeleiding van Marieke een herboren mens. Gezond, vitaal, energiek en 24 kilo lichter. Ik raad haar iedereen die er zelf niet uitkomt, aan.

   Margriet
  • Na de lezing van Marieke bij de NPV heb ik contact gezocht met haar. Vele jaren heb ik getobd met mijn gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Mijn energieniveau was erg laag en ik was een beetje opgebrand. Had al van alles ondernomen wat wel wat hielp maar niet afdoende. Bij Marieke had ik meteen het vertrouwde gevoel dat ze me volledig begreep. D.m.v. nuttige gesprekken, de voedingssupplementen en tips die ik meekreeg mocht ik gaandeweg sterker worden. Ze heeft me ook erg gestimuleerd in mijn zelfvertrouwen en in het voelen wat mijn lichaam nodig heeft. Ook t.a.v. het gebruik van de supplementen en de voedingsadviezen, waardoor ik weer vertrouwen in mezelf heb gekregen. Marieke nam alles serieus op, ze luisterde goed en nam de tijd! Ben nu een jaar verder en heb veel meer energie en zelfvertrouwen waardoor ik steeds meer dingen doe, oppak en uitprobeer. Hierdoor ben ik vrolijker geworden en doe nu meer dingen waar ik plezier in beleef. Heb Marieke leren kennen als een hele fijne, kundige en leuke vrouw. Door middel van haar mocht ik goed in balans komen. Marieke, ik hoop dat je zo door mag gaan en nog veel mensen mag helpen die (net als ik) weer kunnen genieten van alles wat ons gegeven is!!

   Maria
  • Via mijn man Roy, ben ik bij Marieke terecht gekomen. Hij heeft een presentatie van Marieke gevolgd waar zij vertelde over de samenhang van lichamelijke ongemakken en verkeerde voeding. Hij vertelde me dat je door voor jou verkeerde voeding je je minder energiek en futloos kan voelen, minder blij etc… Mijn interesse werd direct getriggerd, zou Marieke mij kunnen helpen met mijn extreme hoofdpijn? Een afspraak voor een intake-gesprek, was snel gemaakt. Een fijn, enthousiast en open gesprek. Marieke heeft mij met haar kennis en ervaring overtuigd dat voeding veel invloed heeft op je welzijn en welbevinden. Met veel vertrouwen begon ik de volgende dag met een voor mij op maat en uitgekiend voedingsschema met bijbehorende supplementen. Al vrij snel merkte ik dat ik s ‘morgens met meer energie op stond en nog belangrijker ik had geen hoofdpijn meer! Dolgelukkig ben ik met mijn aangepaste voeding en de combinatie met voedingssupplementen. Plichtsgetrouw neem ik deze iedere dag in. Ik voel mij erg goed. Eind december '20 heb ik ongeveer 2 weken niet op mijn voeding gelet en nam ik de voedingssupplementen niet meer iedere dag in. Dit resulteerde in 3 dagen extreme hoofdpijn. Voor mij is het nu heel eenvoudig en duidelijk. Mijn aangepaste voedingsschema (waaronder geen koemelkproducten en vrijwel geen suikers) zijn voor mijn lichaam heel erg belangrijk. Ik ben een happy en heel gelukkig mens, dat gun ik iedereen, dankbaar dat ik Marieke heb leren kennen.

   Marloes
  • Met veel spanning, stress en een wat sombere instelling kwam ik bij Marieke terecht. Wat sceptisch, omdat ik al veel heb geprobeerd, maar steeds weer terugval. Het mooie is dat Marieke kijkt naar je totale functioneren en de samenhang daarin. Die was bij mij flink uit balans en dus zijn we aan de slag gegaan met supplementen. Marieke stond hierbij heel open voor mijn zwakkere punten. Een ander eetpatroon zou bijvoorbeeld goed voor me zijn, maar lukt me niet echt goed. Dat is geen probleem of voorwaarde. Door de supplementen voelde ik me al heel snel veel beter en een heel ander mens. Nu gebruik ik een ‘onderhoudsdosis’ en blijf me goed voelen. Het fijne is dat Marieke gemakkelijk bereikbaar is en snel op vragen reageert. Absoluut aan te raden!

   Simon
  • Afgelopen zomer stond ik op instorten, ik was op alle fronten uitgeput na een intensief jaar binnen ons gezin. Onze jongvolwassen zoon kreeg kanker, na allerlei vage klachten bleek hij een levensbedreigend grote tumor in zijn borstkas te hebben. Een jaar met veel weken in het ziekenhuis, chemokuren en problemen met zijn hart. Gelukkig is dit allemaal goed afgelopen maar daarna was er tijd nodig om als moeder hiervan te herstellen. Bijna je kind verliezen doet veel met je. Wat was ik blij dat ik de tip kreeg met Marieke te gaan praten en wat was het fijn dat ze me hoop bood. Ze nam tijd voor me en stelde me gerust, een verademing als je zelf even niet weet waar je het zoeken moet. Stap voor stap zijn we samen gaan zoeken naar mogelijkheden om mijn lichaam te ondersteunen, door voeding, supplementen en bewegen. Erg prettig vind ik dat Marieke lekker praktisch is, dat ze niets raar vindt en vooral ook naast me staat i.p.v. boven me. Ondertussen voel ik me stukken beter en is er een enorme last van me afgevallen.

   Rebekka
  • Een jaar geleden ben ik bij Marieke terecht gekomen, omdat ik na een periode van ziekte nog niet echt goed herstelde. Naar aanleiding van een neurotransmittertest wist Marieke meteen de vinger op de zere plek te leggen en zo zijn we begonnen met voedingsadviezen en met supplementen. Langzamerhand herstelde ik steeds meer en kon ik steeds meer dingen weer oppakken. En dat heeft er in geresulteerd dat ik dit studiejaar goed heb kunnen afsluiten terwijl ik er 2 jaar uit ben geweest, ik weer kan genieten van sociale activiteiten maar ook op mezelf kan letten! Marieke is een heel toegankelijk persoon en luistert echt naar je! Ze denkt mee met je en is pas tevreden als jij dat ook bent! Heel blij met hoe ik zo ben opgeknapt met hulp van Marieke!

   Jeanine
  • In september 2020 ben ik met een burn-out thuis komen zitten. Mijn energieniveau was erg laag, sliep slecht, had concentratie problemen en was enorm vergeetachtig. Door de huisarts ben ik  doorgestuurd naar een psycholoog. Deze gesprekken waren waardevol en hebben mij een goed inzicht gegeven in de reden van mijn burn-out, maar die losten mijn lichamelijke problemen niet op. Na maanden bleef mijn energieniveau zodanig laag dat ik nog steeds mijn werk niet volledig kon hervatten. Via een kennis kwam ik bij Marieke terecht. Ik was erg sceptisch over orthomoleculaire geneeskunde, maar haar studie en ervaring in de farmaceutisch industrie gaf mij voldoende vertrouwen om een intake aan te vragen. Na een kennismakingsgesprek heb ik verschillende vragenlijsten ingevuld, voorafgaand aan het eerste consult. Na een fijn en open gesprek heb ik een lijst met voeding tips en supplementen meegekregen. Vanaf toen ben ik structureel de supplementen gaan innemen en zoveel waar mogelijk mijn voeding aangepast. Ik vond het in begin best een opgave om een aantal keren per dag de supplementen in te nemen, maar het was de moeite waard. Ik kreeg steeds meer energie. Het ging langzaam, maar uiteindelijk na 6 maanden gebruik van de supplementen ben ik weer 100% aan het werk. Ik kan iedereen met burn-out klachten aan raden om een consult aan te vragen. Marieke, heel hartelijk dank voor je goede adviezen en de fijne gesprekken, ik hoop dat je in de toekomst nog veel mensen mag helpen!

   Ans

  Welkom bij Monsana,

  praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde.

  De Leefstijlgeneeskunde is het therapeutisch gebruik van voedings- en leefstijlinterventies.

  De Leefstijlgeneeskunde is het therapeutisch gebruik van voedings- en leefstijlinterventies. Het is een geneeswijze die erop gericht is om op een natuurlijke wijze. Het zelf-genezend vermogen van het lichaam te ondersteunen, de gezondheid te behouden of te bevorderen.

  Het lichaam in balans houden of weer in balans brengen is daarbij van groot belang. In de praktijk vaak lastig te realiseren. Het vraagt om het maken van bewuste keuzes in uw huidige leefstijl.

  Als Orthomoleculair Therapeut volgens de PNEI begeleid en adviseer ik u graag in deze zoektocht. Nieuwsgierig hoe? Lees verder en bel of mail gerust voor een gratis eerste kennismaking!

  Voor wie?

  Monsana is er voor mensen met o.a.:

  • Stress, burn-out of overspanningsklachten
  • Chronische vermoeidheidsklachten en slaapstoornissen
  • Voedingsadvies
  • Allergieën & voedselintoleranties
  • Maag & darmklachten
  • Schildklierproblematiek
  • Hoge bloeddruk & hoog cholesterol
  • Overgewicht & diabetes type 2
  • Ontwikkelstoornissen bij kinderen

  Monsana werkwijze

  Anamnese

  U vult online vragenlijsten in, een algemene gezondheidsvragenlijst. De BrainIndex-vragenlijst om inzicht te krijgen in de status van de vier belangrijkste neurotransmitters.

  Intake

  Vervolgens wordt in kaart gebracht wat de lichamelijke, mentale en/of psychische klachten zijn. Met de verkregen gegevens wordt samen met u een behandelplan opgesteld.

  Vervolg consult

  Een vervolgconsult vindt eenmaal in de 5 à 6 weken plaats. Hoeveel vervolgconsulten nodig zijn, is afhankelijk van de ernst, duur en oorzaak van de klacht(en).

  Dr. Marieke Dijkgraaf-ten Bolscher

  Als erkend orthomoleculair PNEI-therapeut. Geef ik mijn opgedane kennis en ervaring graag door. Vooral aan mensen die bewuster en gezonder willen leven. Al mijn diensten bied ik aan als aanvulling op en ter ondersteuning van reguliere medische trajecten. Vanuit mijn achtergrond ben ik ervan overtuigd dat regulier en complementair elkaar kunnen aanvullen. Bij serieuze klachten raad ik u aan altijd eerst uw huisarts te bezoeken. Meer over mijn achtergrond en drijfveren leest u hier.

  Ik ben geregistreerd lid van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Consulten en behandelingen door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Ik werk vanuit een positief christelijke levensovertuiging.

  Mijn werkwijze

  In drie stappen naar meer kwaliteit van leven
  De Leefstijlgeneeskunde is het therapeutisch gebruik van voedings-en leefstijlinterventies. Het is een geneeswijze die erop gericht is om op een natuurlijke wijze het zelf-genezend vermogen. Lichaam te ondersteunen, de gezondheid te behouden of te bevorderen.

  Anamnese

  U vult online vragenlijsten in, een algemene gezondheidsvragenlijst en de BrainIndex-vragenlijst om inzicht te krijgen in de status van de vier belangrijkste neurotransmitters.

  Intake (+/- 1,5 uur)

  Tijdens de intake neem ik uw anamneseformulier en resultaten van de BrainIndex door. Op deze manier wordt in kaart gebracht wat de lichamelijke, mentale en/of emotionele klachten zijn die aanleiding gaven voor het maken van deze afspraak. Het kan waardevol zijn om tijdens de intake het dagelijkse/ wekelijkse voedingspatroon te bespreken. Tevens kijken we welke geneesmiddelen en eventuele andere middelen u gebruikt en wat huisarts of specialist zegt over uw klacht(en).
  Met de verkregen gegevens stel ik een behandelplan op, deze spreken we direct door en pas ik waar nodig op individuele wensen en mogelijkheden aan. Het behandelplan zal veelal bestaan uit voedingsadviezen, leefstijladviezen en waar nodig advies betreffende het gebruiken van één of meerdere supplementen, wanneer dit van belang is voor het herstelproces.

  Vervolgconsult

  Een vervolgconsult duurt 1 uur en vindt eenmaal in de 5 à 6 weken plaats. Hoeveel vervolgconsulten nodig zijn, is afhankelijk van de ernst, duur en oorzaak van uw klacht(en). Bij chronische aandoeningen zijn logischerwijs meer behandelingen nodig om het lichaam aan te zetten tot herstel dan bij acute aandoeningen.
  Tarieven en vergoedingen

  De intake (1,5 uur) kost € 125,-
  Een vervolgconsult (1 uur) kost € 95,-
  Tarieven zijn exclusief eventuele laboratoriumonderzoeken en voedingssupplementen.

  Leefstijlgeneeskunde

  De Leefstijlgeneeskunde is het therapeutisch gebruik van voedings-en leefstijlinterventies. Het is een geneeswijze die erop gericht is om op een natuurlijke wijze het zelf-genezend vermogen van het lichaam te ondersteunen, de gezondheid te behouden of te bevorderen.

  Ik ben een erkend therapeut met een MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) licentie. Dit betekent dat de consulten en behandelingen door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Raadpleeg voor de hoogte van de vergoeding uw zorgverzekeraar.

  Licentielidnummer: 1432TL
  AGB-code Zorgverlenenr: 90048421
  KvK nummer: 08159972 Oost Nederland

  Praktijk Monsana declareert onder code 24000: Behandeling Orthomoleculaire Geneeskunde

  Orthomoleculaire geneeskunde

  Voor wie?
  De deur van mijn praktijk staat open voor mensen met zeer uiteenlopende ziektebeelden/gezondheidsklachten. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij mij terecht.

  Voorbeelden van klachten waarbij ik u kan adviseren en begeleiden zijn:

  • Stress, burn-out of overspanningsklachten
  • Chronische vermoeidheidsklachten en slaapstoornissen
  • Voedingsadvies
  • Allergieën & voedselintoleranties
  • Maag & darmklachten
  • Schildklierproblematiek
  • Hoge bloeddruk & hoog cholesterol
  • Overgewicht & diabetes type 2
  • Ontwikkelstoornissen bij kinderen
  • Leefstijlgeneeskunde

  Vooral mensen die al langer rondlopen met gezondheidsklachten kunnen veel baat hebben bij de orthomoleculaire PNEI therapie die ik aanbied, gericht op een volwaardig en juist voedingspatroon en leefstijlaanpassingen.

  Ook mensen die gerichte adviezen willen om zich fitter of alerter te voelen zijn van harte welkom in de praktijk.

  U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts,. Maak direct een afspraak en ik kan u vertellen wat ik voor u kan doen.

  De Leefstijlgeneeskunde is het therapeutisch gebruik van voedings-en leefstijlinterventies. Het is een geneeswijze die erop gericht is om op een natuurlijke wijze het zelf-genezend vermogen van het lichaam te ondersteunen, de gezondheid te behouden of te bevorderen.

  Aangesloten bij Mbog