"Leven in balans"
"Leven in balans"
Mijn werkwijze
In drie stappen naar meer kwaliteit van leven

De Leefstijlgeneeskunde is het therapeutisch gebruik van voedings-en leefstijlinterventies. Het is een geneeswijze die erop gericht is om op een natuurlijke wijze het zelf-genezend vermogen van het lichaam te ondersteunen, de gezondheid te behouden of te bevorderen.

 1. Anamnese
  U vult online vragenlijsten in, een algemene gezondheidsvragenlijst en de BrainIndex-vragenlijst om inzicht te krijgen in de status van de vier belangrijkste neurotransmitters.
 2. Intake (+/- 1,5 uur)
  Tijdens de intake neem ik uw anamneseformulier en resultaten van de BrainIndex door. Op deze manier wordt in kaart gebracht wat de lichamelijke, mentale en/of emotionele klachten zijn die aanleiding gaven voor het maken van deze afspraak. Het kan waardevol zijn om tijdens de intake het dagelijkse/ wekelijkse voedingspatroon te bespreken. Tevens kijken we welke geneesmiddelen en eventuele andere middelen u gebruikt en wat huisarts of specialist zegt over uw klacht(en).
  Met de verkregen gegevens stel ik een behandelplan op, deze spreken we direct door en pas ik waar nodig op individuele wensen en mogelijkheden aan. Het behandelplan zal veelal bestaan uit voedingsadviezen, leefstijladviezen en waar nodig advies betreffende het gebruiken van één of meerdere supplementen, wanneer dit van belang is voor het herstelproces.
 3. Vervolgconsult
  Een vervolgconsult duurt 1 uur en vindt eenmaal in de 5 à 6 weken plaats. Hoeveel vervolgconsulten nodig zijn, is afhankelijk van de ernst, duur en oorzaak van uw klacht(en). Bij chronische aandoeningen zijn logischerwijs meer behandelingen nodig om het lichaam aan te zetten tot herstel dan bij acute aandoeningen.

Tarieven en vergoedingen

 • De intake (1,5 uur) kost € 125,-
 • Een vervolgconsult (1 uur) kost € 95,-

Tarieven zijn exclusief eventuele laboratoriumonderzoeken en voedingssupplementen.

Ik ben een erkend therapeut met een MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) licentie. Dit betekent dat de consulten en behandelingen door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Raadpleeg voor de hoogte van de vergoeding uw zorgverzekeraar.

Licentielidnummer: 1432TL
AGB-code Zorgverlenenr: 90048421
KvK nummer: 08159972 Oost Nederland

Praktijk Monsana declareert onder code 24000: Behandeling Orthomoleculaire Geneeskunde