In Verdieping
"Leven in balans"
"Leven in balans"
Verdieping
BrainIndex

Al bij bij de anamnese komt u in aanraking met de BrainIndex. Een handige tool die inzicht geeft in de werking van uw neurotransmitters: communicatiestofjes die van essentieel belang zijn voor het samenwerken van verschillende systemen in ons lichaam.

Functie neurotransmitters
Neurotransmitters bepalen de manier waarop ‘boodschappen’ door uw lichaam worden verstuurd. Ze zijn niet alleen van belang voor uw zenuwstelsel, maar bijvoorbeeld ook betrokken bij uw motoriek, uw immuunsysteem en pijnbeleving.

Wanneer de werking van uw neurotransmitters verlaagd is, merkt u dat bijvoorbeeld aan gevoelens van angst, toegenomen prikkelbaarheid, verminderde plezierbeleving, ongeremde of gebrek aan eetlust, trage stofwisseling, onvoldoende controle over uw emoties, uitstelgedrag, vermindering van uw slaapkwaliteit en zelfs vermoeidheid.

Uw centrale zenuwstelsel, uw darm en uw immuunsysteem gebruiken bovendien dezelfde neurotransmitters en hun bijbehorende receptoren. Dit wijst op een sterke relatie tussen uw darmen, hersenen en uw immuunsysteem.

Doel BrainIndex
Een neuroprofielbepaling geeft inzicht in het prestatie- en het herstelvermogen van uw neurobiochemische systeem.

Presteren en herstellen
De vier belangrijkste neurotransmitters – Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine – zijn een belangrijke sleutel voor een goed prestatievermogen, zoals bijvoorbeeld bij sporten, uw werk en/of uw studie. Ze zijn ook een belangrijke sleutel om sneller te kunnen herstellen, vanwege hun invloed op uw immuunsysteem, hormonen en celstofwisseling.

Een optimale werking van uw neurotransmitters leidt dus tot een hoog prestatievermogen, terwijl een verminderde werking leidt tot een verlaagd herstelvermogen.

Van Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine is bekend welke kenmerken u vertoont als hun functionaliteit optimaal is. Deze kenmerken zijn gebaseerd op meer dan 50 jaar onderzoeken en klinische observaties.

Interpretatie BrainIndex
Een neuroprofielbepaling geeft een interpretatie van de resultaten van de BrainIndex Assessment. De werking van Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine kan hierdoor worden omgezet in een functionele score. Iedere neurotransmitter heeft eigen specifieke kenmerken van goed of verlaagd functioneren.

De resultaten zijn een weergave van dit moment. De functionaliteit van uw neurotransmitters kan gericht worden verbeterd. Dit neurotransmitter wordt als basis gebruikt voor op maat gemaakte behandelingen van voeding, voedingssuppletie en leefstijl.

Recent Posts
hyppocrates afbeelding