In Achtergrond
"Leven in balans"
"Leven in balans"
Achtergrond
PNEI & Neurotransmitters

Psycho Neuro Endocrino Immunologie
Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI) bestudeert de communicatie tussen en binnen het centrale zenuwstelsel, het endocriene systeem (hormoonstelsel) en het immuunsysteem. Bij PNEI kijk ik of het brein de juiste brandstof krijgt. Hiervoor gebruik ik een speciaal gemaakte digitale test ontwikkeld door de neurowetenschapper Dr. Braverman en verder doorontwikkeld door CellCare te Putten, de zogeheten “BrainIndex”. Deze test geeft een inzicht in de werking van uw neurotransmitters. Deze BrainIndex gebruik ik ook om inzicht te krijgen in de status van de vier belangrijkste neurotransmitters. Lees meer hierover bij ‘Mijn werkwijze’ 

Neurotransmitters
Neurotransmitters zijn communicatiestofjes die van essentieel belang zijn voor het samenwerken van de verschillende systemen in ons lichaam. Deze neurotransmitters hebben een belangrijk effect op de lichamelijke- en mentale fitheid, slaappatroon, immuunsysteem, geheugen, hormoonproductie, concentratie en focus.

De juiste voeding en aanvullingen waar nodig, de juiste beweging en mentaal evenwicht zorgen voor de juiste brandstof om deze stofjes aan te maken door uw eigen brein en lichaam (darmen). De PNEI opgeleide arts of therapeut zorgt ervoor dat vanuit alle facetten de juiste brandstof weer aanwezig wordt, zodat het lichaam de neurotransmitters zelf weer aanmaakt en kan herstellen waar nodig is.

Voordelen orthomoleculaire PNEI therapie
Vaak zijn bij (chronische) aandoeningen meerdere systemen ontregeld. Het focussen op een enkel systeem dat zichtbaar de meeste klachten geeft, zal niet leiden tot genezing.

Een aantal voorbeelden:
Schildklierklachten kunnen komen door stress of verkeerde voeding. Wanneer we ons enkel richten op de schildklier zal dat niet leiden tot een oplossing van het probleem.
Overgewicht kan bijvoorbeeld komen door een slechte darmflora, overbelasting van de lever of opstapeling van gifstoffen. Wanneer we alleen kijken naar voeding en lichaamsbeweging (sporten) leidt dat niet altijd tot een optimaal resultaat.

Het is altijd belangrijk om te kijken naar het totaalbeeld om op deze manier in kaart te brengen waar de oorsprong ligt van de klachten. Om vervolgens daar in te grijpen.

Recent Posts