In Blog
"Leven in balans"
Dr. Marieke Dijkgraaf-ten Bolscher
aangenaam kennis te maken

Mijn naam is Dr. Marieke Dijkgraaf-ten Bolscher. Na mijn studie farmacochemie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam ben ik mijn werkzaamheden in Amsterdam vervolgd aan het VUMC. Gedurende 4 jaar heb ik me tijdens mijn promotieonderzoek verdiept in de hormonale effecten op de intestinale opname van calcium. In maart 2000 ben ik gepromoveerd op het proefschrift getiteld “hormonal effects on intestinal calcium absorption”.

Vervolgens heb ik mij gedurende 7 jaar ingezet bij de farmaceutische industrie waarbij ik klinische studies heb begeleid, medische vraagbaak voor tal van geneesmiddelen binnen de therapeutische gebieden immunologie, dermatologie, psychische aandoeningen, neurologische aandoeningen, hart- en vaatziekten. Daarnaast trainde ik mensen vakinhoudelijk (medisch, en hoe werken de geneesmiddelen nu eigenlijk?)

Daarna ben ik als zzp-er verder gegaan in het overdragen van kennis op het gebied van o.a. de werking van geneesmiddelen. Een van de doelgroepen die ik bedien zijn verpleegkundigen die de opleiding volgen tot Verpleegkundig Specialist. Het beschikbaar zijn van geneesmiddelen in een acute situatie is een groot goed. Er begon in mij echter een proces op gang te komen om iets te kunnen betekenen op het preventieve vlak. Dit proces heeft er toe geleid dat ik de opleiding tot orthomoleculair PNEI therapeut ben gaan volgen.
Ik ben nu erkend therapeut. Als orthomoleculair PNEI therapeut geef ik mijn opgedane kennis en ervaring graag door aan mensen die bewuster en gezonder willen leven. Al mijn diensten bied ik aan als aanvulling op en ter ondersteuning van reguliere medische trajecten. Vanuit mijn achtergrond ben ik er van overtuigd dat regulier en complementair elkaar kunnen aanvullen. Bij serieuze klachten raad ik u aan altijd eerst uw huisarts te bezoeken.

Ik ben geregistreerd lid van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Dit betekent dat consulten en behandelingen door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Ik werk vanuit een positief christelijke levensovertuiging.

Recent Posts